به گزارش خبرگزاری حوزه، احمد امیرآبادی در نشست هم اندیشی نمایندگان طلاب با نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به بحث مذاکرات وین اشاره و با بیان این که مذاکرات در دولت پیشین به موضوعی سیاسی تبدیل و منافع ملی در حاشیه مطرح میشد، اظهارداشت: بعد از سرکار آمدن دولت سیزدهم، روش و تاکتیک مذاکرات تغییر کرده و الزاماتی برای نحوه ورود مجدد آمریکا به برجام مورد تأکید قرار گرفت.
وی با بیان این که در تیم جدید مذاکرات هستهای ایران، متخصصان اقتصادی وزارتخانههای کشور حضور دارند، اذعان داشت: جمهوری اسلامی ایران پیگیری مذاکرات را منوط به حفظ حقوق ملت ایران قرار داده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به مشکلات اقتصادی سرزمینهای اشغالی و کاهش رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی اشاره و اذعان داشت: لابی صهیونیستی مستقر در آمریکا، مذاکره با ایران را مؤلفهای برای جلوگیری از دستیابی ایران به غنیسازی با درصد بالاتر دانسته و همواره بر پیگیری مذاکرات مستقیم تأکید دارند.
وی با اشاره به این که اروپاییها در مذاکرات تلاش میکنند تا ایران آمریکا را به عنوان مذاکره کننده مستقیم بپذیرد، اظهار داشت: اروپاییها در سیاستورزی خود در مذاکرات، شدیدا به دنبال لطمهزدن به همکاری راهبردی ایران، روسیه و چین با یکدیگر هستند.
امیرآبادی احیای جاده ابرشیم و مؤلفههای امنیتی پیرامون توافقنامه ایران با چین را مورد توجه قرار داد و اذعان داشت: بعد از شانتاژ برخی از مخالفین داخلی، معاندین خارجی و نیز جریانها و گروههای انحرافی، رسانهای شدن مفاد توافقنامه چین، مشکلاتی را پیش روی عملیاتیسازی آن ایجاد کرده است.
وی با بیان این که رئیس جمهور خود مستقیما پیگیر تهیه واکسن از چین بوده و مکالمات متعددی با رئیس جمهور چین داشتند، اظهار داشت: متاسفانه برخی از اظهارات ناصواب مسئولان، ناشی از عدم اطلاع و دقت در بیان موضوعات بوده و این امر مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده است.
این نماینده مجلس به چالشهای منطقهای، فشار تحمیلی به افکار عمومی، جامعه و دولت اشاره کرد و اذعان داشت: هر یک از طرفین مذاکرات هستهای به توافق رسیدند تا سه کارگروه هستهای، رفع تحریمها و راستی آزمایی را تشکیل دهند.
وی با تاکید بر این که پیشنهادات منطقی، دقیق و درست جمهوری اسلامی ایران در فرایند مذاکرات عرصه را برای تقویت منافع ملی باز نموده است، اظهار داشت: در بودجه ۱۴۰۱ رابطه میان بانک مرکزی، خزانه و نفت، به رابطه بانک مرکزی، خزانه و دولت تبدیل و طرحهایی برای کاهش تورم و افزایش نقدینگی در عین توجه به عدم رکود، لحاظ شده است.
نماینده یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تأسیس صندوقهای استانی، تمرکز بر اخذ مالیات از پردرآمدها و اصلاح قیمت خوراک گاز پتروشیمیها را از دیگر مولفههای اصلاحی بودجه ۱۴۰۱ دانست.
مصوبات سفر رئیس جمهور به شهر مقدس قم و برنامه های پیرامونی این سفر، ذکر برخی از مشکلات شهری قم در حوزه مسکن و شهرسازی و هجمهها علیه روحانیت و حوزه در فضای مجازی از دیگر بخشهای سخنرانی دکتر امیرآبادی بود و وی گفت: وضعیت معیشتی طلاب و فضلا اصلا مناسب نبوده و بسیار کمتر از میانگین جامعه است.
وی بر اهمیت تقویت ارتباط مجمع نمایندگان طلاب حوزه با نمایندگان مجلس و استانداران کشور تأکید کرد و یادآور شد: این تقویت تعامل و ارتباطها، قطعا در برطرفسازی مشکلات حوزههای انتخابیه بسیار راهگشا بوده و برکات فراوانی را برای ملت خواهد داشت.
امیرآبادی در بخش دیگری از سخنان خود، تربیت دختران مومنه و مادران آینده کشور را کمترین ثمره تاسیس حوزههای علمیه خواهران در کشور دانست و اذعان داشت: بودجه حوزههای علمیه خواهران با تمام مدارس علمیه فعال در سراسر کشور، یک سوم دانشگاه الزهرا تهران است.
وی افزود: در سمتی دیگر بودجه جامعه المصطفی با بیش از ۵۰ هزار دانشپژوه غیر ایرانی و آشنایی بیش از ۳۰۰ هزار غیر ایرانی با فرهنگ و ادبیات فارسی، تنها یک بیستم بودجه دانشگاه تهران با ۴۰ هزار دانشجوست.
تأکید دولت و مجلس بر برطرفسازی مشکلات مرد در بستر بورس و تقویت صندوق تثبیت و طرح عدالت در روند توزیع بنزین از دیگر موضوعات سخنرانی دکتر امیرآبادی در جمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم بود.
امیرآبادی در بخش پایانی سخنان خود به سوالات و دغدغههای نمایندگان طلاب پاسخ داد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینینژاد، رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم نیز در ابتدای این جلسه ضمن ارائه گزارشی از جلسات صبح جمعه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه قم، اظهار داشت: هر جمعه جمع دلسوختهای از نمایندگان طلاب، با دعوت از مسئولان پیگیر مسائل دینی و فرهنگی کشور بوده و با عشق و علاقه مطالبهگر دغدغههای مردمی هستند.
وی در ادامه حضور چشمگیر روحانیت در دعوت مردم به مشارکت در انتخابات را مورد توجه قرار داد و اذعان داشت: متاسفانه در دولتها و مجالس گذشته، گروه ها، فراکسیونها و دستههایی با وزیران کشور رایزنی کرده و منافع ملی را فدای مطامع فردی و گروهی کردند.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، مجلس یازدهم را نخستین و انقلابیترین مجلس نسبت به دورههای گذشته دانست و اذعان داشت: امیدواریم مجلس شورای اسلامی و دولت، ملت را به آرزوهای دیرین حاج قاسمها که خواستار حفظ و تقویت شأن و جایگاه ملت هستند، برساند.
وی بر اهمیت پیگیری دغدغهها و مشکلات مردم در عرصههای مختلف معیشتی، فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد و اظهارداشت: تا کی باید مسئولانی که دل مردم را شکسته، مشکلاتی را برای ملت ایجاد نمودهاند، همچنان در وزارتخانههای کشور حضور فعالی داشته و جولان دهند.
حجت الاسلام والمسلمین حسینینژاد در پایان سخنان خود با بیان این که جامعه، روحانیت را حاکم نظام میدانند، در حالی که خود روحانیت از درون دغدغهمند التیام مشکلات ملت است، اظهارداشت: روحانیت همواره برای حفظ نظام، پیادهسازی ارزشهای دینی و التیام مشکلات ملت، دردهای سوزناکی را برای زمینهسازی حکومت مهدوی تحمل میکند.
خبرنگار: محمد رسول صفری عربی